Instagram Şifremi Unuttum! Instagram Hesabını Kimlikle Geri Alma

Instagram Şifremi Unuttum! Instagram Hesabını Kimlikle Geri Alma

Bazı durumlar, Instagram gibi sosyal medya hesaplarına erişimi güçlendirir. Bunlardan birisi de, hesaba ait şifreyi ve e-posta hesabını unutmaktır. "Instagram şifremi unuttum" diyen kullanıcılar ise çare yollarını aramaktadır. Bu durumda, Instagram hesabını geri almak adına kimlikle başvuruda bulunmanız gerekebilir. Eğer Instagram hesabınız çalındıysa ya da şifresini unuttuysanız, bu aşamalara göz atarak hesabınızı geri alabilirsiniz. Bu sayede Instagram hesabını kimlikle geri alma aşamalarını başarıyla tamamlayabilirsiniz. 



Instagram Hesabını Geri Almak


Unutulan şifre ya da ulaşılamayan telefon, hesabınıza erişim sağlamanızı engelleyebilir. Diğer tüm seçenekler denendiğinde hala hesabınıza erişim sağlayamadıysanız, bu durumda pek fazla seçenek kalmaz. Zira hesabın size ait olduğunu kanıtlayabileceğiniz pek fazla seçenek kalmamıştır. Bu nedenle son aşamada Instagram hesabını kimlikle geri alabilirsiniz. Bunun için ilk olarak bazı yardımcı bilgileri hatırlamanız gerekmektedir. Bu bilgiler:


  • Hesaba ait son şifreler,

  • Hesaba giriş yaptığınız son cihaz

  • Hesaba ait mail bilgileridir.


Yukarıdaki bilgiler, hesabınızı kurtarmak için size yardımcı olacaktır.



Instagram ile İletişim Kurma


Instagram Destek Hattı üzerinden kimlik bilgilerinizi paylaşarak hesabınızı geri alabilirsiniz. Bunun için buradaki linke giriş yapın. Linkte, hesabınıza erişemediğiniz taktirde neler yapabileceğiniz yer almaktadır. Farklı varyasyonlar mevcuttur. Örneğin sadece şifrenizi unuttuysanız ve e-posta adresinize erişebiliyorsanız hesabı kurtarmak kolaydır. Ancak hem şifre hem de e-posta adresini unuttuysanız, bu durumda hesabı Facebook ile bağlayıp bağlamadığınıza göz atın. Eğer hesabı Facebook hesabı ile bağlamadıysanız, bu durumda pek fazla bir seçenek yok demektir.



Instagram’dan Giriş Bağlantısı Talep Etme


Eğer hesaba giremiyorsanız, Destek Merkezi kısmındaki “Giriş Yapamıyorum” sekmesine girin. Burada, “Instagram hesabımın bir başkasının eline geçtiğini düşünüyorum.” sekmesini açın. Sekme içerisindeki adımları sırayla takip edin. Bu sayede giriş bağlantısı alarak hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz. Eğer hesapta size ait fotoğraflar yoksa, Instagram hesabın size ait olup olmadığını tespit etmek için sizden fotoğraf ister. Bu noktada, mail ile size gönderilen bilgileri A4 kağıdına yazıp selfie çekmeniz gerekir. Çektiğiniz selfieyi mail üzerinden destek hattına gönderebilirsiniz.


Yukarıdaki yöntem sayesinde, kimlik bilgileriniz ile çalınan ya da şifresi unutulan hesapları geri alabilirsiniz. Tabii Instagram’ın hesabınızı onaylaması uzun bir zaman alabilir. Bazı durumlarda, 30 gün boyuna hesaba erişim sağlayamayabilirsiniz. Bu nedenle sabırlı olmanız ve tüm adımları sırası ile yerine getirmeniz gerekmektedir.



Çalınan Instagram Hesabını Kimlikle Geri Almak


Yukarıdaki durumlar, çalınan hesapları geri alma konusunda başarılı olsa da, her zaman geri alabileceğiniz anlamına gelmez. Zira bu yöntemler hesap çalma işlemleri de sıklıkla gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle Instagram bu yöntemi sıkı bir şekilde takip etmektedir. Bazı durumlarda, hesabın size ait olduğunuz kanıtlamanız güç olabilir. Bu nedenle aşağıdaki tavsiyelere uyun:


  • Mutlaka e-posta ve eski şifre bilgilerini hatırlamak için çaba gösterin.

  • Google hesabınızdaki kayıtlı şifreleri kontrol edin. Belki birisi Instagram şifresi ile aynı olabilir.

  • E-posta hesaplarınızı kontrol edin. Unuttuğunuz e-posta hesabını geri almak ilk adımda önemlidir.

  • Sizden istenen bilgileri eksiksiz ve zamanında girin.

  • Son giriş yaptığınız cihaz üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirin.

  • Eğer hesabınızı farklı bir hesap ile birleştirdiyseniz, bu hesaba giriş yaparak diğer hesabı kurtarmaya çalışın.


Yukarıdaki tavsiyeler, çalınan bir Instagram hesabını geri almanız açısından önemlidir. Ne kadar bilgi sahibi olursanız, hesabı geri almanız da o kadar kolaydır.



Hangi Durumlarda Hesap Geri Alınamaz?


Eğer aşağıdaki senaryoya sahipseniz, hesabınızı geri alamayabilirsiniz. Bu nedenle kriterlerden en az birinin sizde olmadığından emin olarak işlemlere başlayın:


  • Instagram şifresini unutmak,

  • Instagram kayıtlı e-posta adresini unutmak,

  • Instagram’a son giriş yapılan cihazı erişim sağlayamamak,

  • Hesaba kayıtlı olan telefon numarasına erişim sağlayamamak,

  • Hesabı Facebook hesabı ile entegre etmemek.


Eğer yukarıdaki tüm koşullar sizin durumunuz ile uyum sağlıyorsa, bu noktada hesabınızı geri almanız mümkün değildir.